Selectie participanti Youth Exchange Italia 2017

APEL LA CANDIDATURĂ

5 PARTICIPANTI 18-25 ANI pentru YOUTH EXCHANGE

IMMIGRATION AND EUROPE: passport to everywhere

 

Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani organizează selecția participanților pentru proiectul IMMIGRATION AND EUROPE: passport to everywhere finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus+. In cadrul acestui proiect va avea loc un schimb de tineri –Youth Exchange- in localitatea Poggiardo din Italia in perioada 12-20 mai 2017 pe tema imigrării in contextul socio-economic actual si a cetățeniei europene.

Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” căuta 5 tineri cu varsta intre 18-25 de ani capabili sa comunice in limba engleză pe toata durata schimbului de tineri si motivați să descopere valorile cetățeniei europene alături de participanți din Italia, Grecia, Polonia, Bulgaria.

Vă rugăm să ciţi cu atenție informațiile suplimentare despre acest proiect care se găsesc in documentul INFOSHEET: IMMIGRATION PASSPORT TO EVERYWHERE  înainte de a completa formularul de candidatura.

Cazarea si masa sunt asigurate de organizatorul din Italia.

Condiții financiare conform programului Erasmus+ : rambursarea cheltuielilor de transport din Romania până la Poggiardo in Italia (dus-intors) se va face in limita a 170 de EURO de persoana pe baza facturii originale de transport (bilet de avion+ bilet de tren/autobuz, transfer aeroport/oraș) si a cărților de îmbarcare in original (boarding pass). Rambursarea acestor cheltuieli se va face in timpul schimbului de tineri din Italia.

Cei care doresc sa participe la selecția pentru acest proiect, sunt rugați sa completeze formularul de candidatura online  pana la termenul limita 26.03.2017.

Activitățile din cadrul proiectului sunt specifice educației non formale (dezbateri, discuții, jocuri de rol, activitatea de team buiding, ice breaking games) si au ca scop familiarizarea tinerilor intre 18-25 ani cu valorile comune europene si  dezvoltarea cetățeniei europene, fiind deopotrivă o excelenta ocazie de a comunica in limba engleză si de a practica dialogul intercultural. Organizatorul proiectului este asociația You Media din Italia, iar partenerii europeni reprezintă asociații, ONG-uri si alte tipuri de instituții europene:

  • Bulgaria: Young, Active, Creative NGO
  • Grecia: Politistiki Anazitisi Lesvou Amke
  • Polonia: Stowarzyszenie centrum Wspierania Edukacji I Przedsiebiorczosci
  • Romania: Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focsani
  • Turcia: Engelsiz ve Mutlu Yaşam Dernegi

 

Responsabil proiect, profesor Popescu Paula Cristina paulacristinapopescu2014@gmail.com